Bra träning med boxning

Är du intresserad av att komma igång med boxning? Boxning är en spännande sport som du kan utöva tillsammans med andra eller på egen hand hemma. Det är en utmärkt träningsform som förbättrar din kondition och uthållighet samtidigt som du lär dig självförsvar. Över hela Sverige finns det många boxningsklubbar att välja mellan. Om du vill ge dig in i boxningsvärlden, är det klokt att investera i ett par boxningshandskar. Om du planerar att träna hemma, kan det också vara en bra idé att skaffa en sandsäck eller en boxningsboll. Du kan dessutom förbättra din träning med en boxningssäck, om du idag även tränar annat.

Utrustning för hemmaträning i boxning

För att träna boxning hemma behöver du inte mycket utrustning. Ett par boxningshandskar och en sandsäck är tillräckligt. Det kan också vara en fördel att ha bekväma skor och boxningslindor som du kan använda under handskarna. Tänk på att säkra sandsäcken ordentligt hemma. De flesta hänger den från taket, men du kan också välja en stående boxningsboll. Sedan finns det så klart andra tillbehör du kan fundera på om du även behöver eller bara vill ha.

Hemmaträning i boxning

Om du planerar att träna hemma finns det många olika övningar du kan utföra. Det finns gott om instruktionsvideor på internet eller så kan du ta lektioner hos en lokal klubb. Kom ihåg att alltid inleda din träning med uppvärmning och stretching för att undvika skador. Sedan är det så att boxningen kan vara en del av en annan träning du redan har.

Vilken boxningsstil passar dig?

Det finns idag ett flertal olika stilar inom boxningen. Förutom den traditionella ringboxningen och träning med sandsäck, finns också alternativ som kickboxning. Dessutom inkluderar vissa kampsporter element av boxning, som Muay Thai, MMA, Krav Maga med flera. I hela Sverige finns många kampsportsklubbar där du kan prova på olika stilar och hitta den som passar dig bäst.